Kamer achter ‘pseudoklant’ in massagesalons Wallen

De Tweede Kamer is bereid tot de inzet van ‘pseudoklanten’ om vast te stellen of in massagesalons seksuele handelingen worden verricht.

De ‘ambtelijke pseudoklant’, een politie-inspecteur in burger die zich voordoet als klant, werd vorige week in het onderzoeksrapport van de projectgroep Emergo aanbevolen als instrument om vat te krijgen op de massagesalons op de Amsterdamse Wallen.

De vooral Chinese massagesalons zijn op de Wallen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Vermoed wordt dat er niet alleen massages worden gegeven, maar ook aan prostitutie wordt gedaan, bijvoorbeeld door de massage te laten uitlopen op seksuele handelingen, een happy ending.

Kamerleden schrikken wel terug voor het beeld van inspecteurs op een massagetafel liggen in gespannen afwachting van, al dan niet, een happy ending. ‘Ik hoef niet zo nodig bekend te staan als het Kamerlid dat de politie naar de massagesalon wil sturen,’ zegt VVD-Kamerlid Ard van der Steur. Hij vraagt zich af of inspecteurs zich moeten ‘blootstellen aan de hele massage’. Als onderzoeksmethode lijkt hem dat bovendien erg tijdrovend.

Lees veder in het parool:

http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMSTERDAM-CENTRUM/article/detail/2440329/2011/06/01/Kamer-achter-pseudoklant-in-massagesalons-Wallen.dhtml

Speak Your Mind

*