Politie doet inval in seksclubs Zwolle

Enkele tientallen agenten van de Amsterdamse politie hebben maandagavond een inval gedaan bij privéhuis Touché aan de Korte Kamperstraat en privehuis de Roos aan de Papendwarsstraat in Zwolle. Een politiewoordvoerder bevestigd dat het gaat om een verdenking van mensenhandel en uitbuiting. De 35-jarige eigenaar uit Arnhem, die allebei de seksclub in bezit had, is aangehouden.

De politie heeft daarnaast vier medewerksters van de seksclubs meegenomen. De politiewoordvoerder benadrukt dat zij mee zijn genomen voor verhoor. “Ze worden behandeld als slachtoffers, zeker niet als daders.”

Maandagavond rond zes uur viel de politie het pand aan de Papendwarsstraat binnen. Dit werd leeg aangetroffen. Even na zeven uur deed de politie een inval in het pand aan de Korte Kamperstraat. Hier werd de eigenaar van de seksclubs ingerekend. Ook de vier medewerksters waren hier aanwezig.

De actie van de politie Amsterdam-Amstelland gebeurde in samenwerking met de politie IJsselland. Het onderzoek is echter wel volledig in handen van de Amsterdamse politie. Waarom het Amsterdamse korps de actie leidde, wil een woordvoerder niet kwijt.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/8664606/Politie-pakt-eigenaar-Zwolse-seksclubs-op-na-inval.ece

Speak Your Mind

*