Raamprostitutie Nederland

Amsterdam : De wallen (rosse buurt)

 

De Wallen of de walletjes is in de volksmond de naam voor een aantal straten in het oudste deel van Amsterdam. Met de Wallen wordt meestal het gebied tussen de Warmoesstraat en de Zeedijk bedoeld.

De Wallen zijn vermoedelijk de bekendste prostitutiebuurt van de Westerse wereld. Er wordt veel raamprostitutie bedreven. De buurt wordt in het Engels aangeduidt met Red Light District, vanwege de rode lampjes die traditioneel voor de kamertjes van de prostituees branden.

De rosse buurt beslaat het oostelijk deel van het Wallengebied, dus aan de Oudezijde. Dit prostitutiegebied meet circa 250 x 250 meter en wordt begrensd door de Lange/Korte Niezel in het noorden, de Zeedijk/Nieuwmarkt in het oosten, de Koestraat/St. Jansstraat in het zuiden en de Warmoesstraat in het westen. Prostitutie vindt plaats in de Barndesteeg, Bethlehemsteeg, Bloedstraat, Dollebegijnensteeg, Enge Kerksteeg, Goldbergersteeg, Gordijnensteeg, Molensteeg, Monnikenstraat, Oudekerksplein, Oudekennissteeg, Oudezijds Achterburgwal, Oudezijds Voorburgwal, Sint Annendwarsstraat, Sint Annenstraat, Stoofsteeg en Trompettersteeg.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wallen_(Amsterdam)

 
 
Prostitutie in Haarlem 

De prostitutie in Haarlem is beperkt van omvang in vergelijking met andere Nederlandse steden. De rosse buurt van Haarlem is gelegen rond het Begijnhof in het centrum van Haarlem, op ongeveer vijf minuten lopen van het station.

De buurt kent drie plaatsen waar raamprostitutie wordt bedreven:

Het Steegje (vrij entree)
Het Poortje (entreegeld)
De Rode Lantaarn (vrij entree)
In de buurt zijn ook nog een paar ‘losse’ ramen te vinden.

Het Steegje en De Rode Lantaarn zijn zogenoemde binnenstraten, de ramen zijn te vinden in een pand waarbij Het Steegje er uit ziet als een echte straat en De Rode Lantaarn als een plein. Het Poortje is gevestigd in het voormalige Begijnhof, het Poortje is een afgesloten hofje, om Het Poortje binnen te komen moeten klanten geld in een automaat werpen, pas daarna gaat het draaihek open.

De meeste Haarlemse prostituees zijn van Oost-Europese afkomst.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Prostitutie_in_Haarlem

Meer informatie over t’poortje in Haarlem vind je op de volgende website:
http://www.haarlempoortje.nl/route.php

 

 

Alkmaar: de Achterdam

De Achterdam ligt in het oostelijke stadsdeel, het hart van de middeleeuwse binnenstad van Alkmaar.
De achterdam in  heeft 125 bordeelramen waar prostituees aan raamprostitutie doen.Wilt u meer informatie over de Achterdam in Alkmaar kijk dan op: http://www.rossebuurt-alkmaar.nl/ 

 

 

Den haag : Geleenstraat & Doubletstraat

De Geleenstraat en aangrenzende Hunsestraat tellen zo’n 140 ramen en liggen net als de doubletstraat op loopafstand van het Hollandsspoor.De prijzen die hier gehanteerd worden zijn hoger dan in de doubeltstraat, gemiddelt 50 euro voor 20 minuten.

In het oude centrum van Den haag vind je de Doubletstraat, deze heeft zo’n 190 ramen welke bezet worden door prostituees uit de hele wereld.De Doubletstraat is door de weeks open tot 1.00 uur en in het weekend tot 1.30 uur.De prijzen liggen hier rond de 25 euro voor 20 minuten.

Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.doubletstraat.nl

Tot 2006 was er ook raamprostitutie te vinden in de Poeldijksestraat in de Schilderswijk, deze prostitutiepanden zijn gesloopt in januari 2006 in het kader van stadsvernieuwing.

 
 
Utrecht : Zandpad en tippelzone aan de Europalaan
De prostitutie in Utrecht vindt voornamelijk plaats langs de Vecht aan het Zandpad, beter bekend als de Rode Brug. De raamprostituees werken in woonboten. De ramen zijn te zien vanuit de auto; het gebruik van de auto is in Utrecht meer populair dan wandelen, dit in tegenstelling tot andere prostitutiegebieden in Nederland.

In 2004 is het Zandpad gereconstrueerd zodat fietsers een eigen rijstrook hebben aan de zijkant van de weg. De route langs de Vecht wordt namelijk ook veel gebruikt door recreanten die zich per fiets naar het plassen- en poldergebied ten noorden van Utrecht begeven. De verkeerssituatie was vanwege de automobilisten die niet op de weg letten op zijn minst onprettig voor recreanten. De afdeling Utrecht van de Fietsersbond heeft zich destijds voor deze aanpassing ingezet.

In het centrum van Utrecht (in de Breedstraatbuurt) is tevens een straatje waar raamprostitutie wordt bedreven, de Hardebollenstraat. Omwonenden proberen via de lokale politiek de raamprostitutie in deze straat te laten verdwijnen, men klaagt onder meer over condoomoverlast. De gemeenteraad heeft inmiddels een werkgroep in het leven geroepen om de zaak nauwkeuriger te bekijken.

Een bekende tippelzone in Utrecht is de Europalaan.

 

 

Nijmegen : Nieuwe Markt

In Nijmegen vind er raam en tippelprostitutie plaats aan de Nieuwe Markt die ten noorden van het Kronenburgerpark ligt.Raamprostitutiebedrijven mogen uitsluitend gevestigd zijn in de percelen Nieuwe Markt 24 tot en met 40.Een gedeelte van de Nieuwe Marktstraat is aangewezen als tippelzone.Deze locatie mag slechts gebruikt worden voor straatprostitutie van 20.00 tot 2.00

 

 

Eindhoven: Baekelandplein

Raamprostitutie in Eindhoven vindt plaats op het Baekelandplein. Een plein waar dames van plezier uit heel de wereld hun diensten aanbieden. Een aantal jaren geleden bevond de prostitutie zich in de straten rondom het Baekelandplein, zoals de Edisonstraat, Wenckenbachstraat en Galvanistraat. Dit veroorzaakte veel overlast en daarom heeft de gemeente besloten de prostitutie te verplaatsen naar het Baekelandplein.Dit plein is niet met de auto te bereiken, maar in de omgeving zijn parkeerplaatsen genoeg, open vanaf 8.00 in de morgen tot 2.00 in de avond/nacht.

Meer info vindt u op: http://www.baekelandplein.nl/

 

 

Deventer : Bokkingshang

In Deventer zijn ongeveer 30 ramen te vinden aan de Bokkingshang, deze bekende rosse buurt ligt naast de oprit naar de Wilhelminabrug.Sinds de jaren ’70 is de Bokkingshang een raamprostitutiestraat.In vergelijking met andere prostitutiebuurten is deze locatie bijzonder omdat hij  naast een hoofdinvalsweg richting het centrum van de stad ligt.

 

 

Prostitutie Doetinchem : Roerstraat

In Doetinchem is aan een industriegebied langs de A18 de Roerstraat te vinden.Hier heb je een overdekte hal de escape waar raamprostitutie plaatsvind.

 

 

Raamprostitutie Leeuwarden:

Prostitutie vindt in Leeuwarden voornamelijk plaats in de Leeuwarder hoerenbuurt op de Weaze.De raamprostitutie vindt hier plaats in de zijstegen aan de Weaze, een straat in de binnestad die vrijwel centraal in het stadscentrum ligt aan de gelijknamige gracht.

Er werken voornamelijk vrouwen uit het voormalige Oostblok en Zuid Amerika, en slechts weinig Nederlandse vrouwen.De vrouwen zitten achter de ramen in verschillende gebouwen in steegjes.Toegang tot de meeste gebouwen is gratis.In vergelijking met de rest van Nederland is het tarief wat lager.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Prostitutie_in_Leeuwarden

 

 

Prostitutie Groningen:

Raamprostitutie vindt in Groningen voornamelijk plaats in twee ‘hoerenbuurten’ in de stad, beide binnen de diepenring gelegen. Klanten komen voor hun seksuele uitjes naar Groningen, uit de Ommelanden, Friesland, Drenthe en zelfs Duitsland. Dit maakt de Groningse hoerenbuurt tot een centrum van lokaal sekstoerisme.

Nieuwstad
De Nieuwstad, even ten noorden van het Zuiderdiep, achter de synagoge, is de grootste en oudste hoerenbuurt van Groningen. Al sinds de middeleeuwen vindt hier prostitutie plaats. De prijzen liggen rond het landelijk gemiddelde.

Aan het eind van de twintigste eeuw en het begin van de eenentwintigste eeuw is de straat niet alleen in trek bij hoeren maar is de Nieuwstad ook onder studenten populair om in te wonen. Ondanks het feit dat er in (hard)drugs wordt gedeald in deze straat, komt overlast weinig voor en is de straat voor veel studenten een aangename woonplaats, mede omdat deze straat in het centrum is gelegen. De straat en gebouwen worden redelijk onderhouden.

Hoekstraat/Muurstraat/Vishoek
Vermoedelijk vindt in deze straten al eeuwen onafgebroken prostitutie plaats. Deze hoerenbuurt, op minder dan een kilometer van de Nieuwstad, heeft een andere uitstraling. De huizen zijn oud en vervallen. De hoeren bieden hun diensten aan tegen lagere prijzen en de clientèle is dientengevolge van lagere sociale klasse. Conflicten tussen gemeente, bewoners en prostituees en hun uitbaters komen regelmatig voor. De laatsten zouden graag meer ruimte willen hebben voor hun activiteiten, terwijl de bewoners de hoeren liever vandaag dan morgen zien verdwijnen. De ramen worden afgewisseld door seksshops en vervallen woonhuizen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Prostitutie_in_Groningen

Speak Your Mind

*